Nordic Steel Group kjøper produksjonsenheten til GMC HVAC

Nordic Steel Group vokser seg større og tar over produksjonsdelen til GMC HVAC, et ledende selskap på ventilasjon, varme og air condition.

– Vi er svært glade for at produksjonsenheten til GMC HVAC nå blir en del av oss. GMC HVAC er et anerkjent selskap innenfor sitt fagfelt, forteller Børre Lobekk, daglig leder i Nordic Steel Group.

Nordic Steel har over tid bygget opp svært god kompetanse på produksjon til HVAC. Selskapet er i vekst, og med stor kunnskap, de rette fagfolkene og moderne produksjonsfasiliteter, ligger alt til rette for at veksten fortsetter.

– Det er helt riktig for oss å gå sammen med Nordic Steel. Vi rendyrker med dette selskapet vårt og her har vi funnet den rette partneren for GMC HVAC. Jeg opplever Nordic Steel som en effektiv og profesjonell leverandør, med dyktige og imøtekommende ansatte, moderne fasiliteter og fremtidsrettet arbeidsmetodikk, sier Egil Sunde administrerende direktør i GMC HVAC.

Varemerkene Simduct og Simprofile nå hos Nordic Steel

GMC HVAC har frem til nå produsert blant annet syrefaste kanaler, luftinntak, vifter og air condition til installasjoner offshore og på land. De fleste aktørene på norsk sokkel har benyttet produkter fra GMC HVAC. Fra nå av blir Nordic Steel produsent av alt dette, både til GMC HVAC og til resten av markedet.

Varemerket Simduct er en produktserie av syrefaste kanaler i topp kvalitet, utviklet av Simex AS i 1992, og senere tatt over av GMC HVAC. Nordic Steel eier hele Simduct-serien, inkludert teknologien, godkjenningene og maskinparken som er nødvendig for å produsere produktporteføljen.

Simprofile er unike korrugerte stålrør, som også skal produseres av Nordic Steel. De korrugerte stålrørene er svært fleksible og har en styrke som gjør at de kan motstå store ytre krefter. Rørene brukes spesielt ofte i entreprenør- og betongindustrien.

Nordic Steel sørger for at varemerkene Simduct og Simprofile fortsatt produseres i Rogaland og bevarer dermed norsk produksjon og lokal verdiskapning. Svært kompetente medarbeidere fra GMC HVAC og Nordic Steel skal nå jobbe sammen for å fortsatt levere de beste produktene.

Strategisk riktig for Nordic Steel Group

– HVAC er en viktig bransje for oss å være med i, og det er et strategisk riktig grep for oss å overta produksjonen til GMC HVAC. Vi ønsker å være med på store, viktige prosjekter på blant annet havvind og på installasjoner både internasjonalt og på norsk sokkel, sier Børre Lobekk.

GMC HVAC holder til i Dusavik i Randaberg, men produksjonsenheten flyttes nå til Nordic Steels lokaler på Bryne. Maskinparken, kompetansen, godkjenningene og produktene blir med for videre vekst hos Nordic Steel.

Andre innlegg.

Nordic Steel har startet høsten med å utvide konsernet med nok et kontor utenfor Rogaland. Torjus Ulsaker skal lede satsingen på Østlandet.
Nytt kontor i Oslo
Les mer
Nordic Steel AS (ORG NR: 880 484 842) og IKM Gruppen AS (ORG NR: 912 605 302) har i dag signert en avtale der Nordic Steel AS kjøper 100 % av aksjene i IKM Stainless Technology AS (ORG NR: 914 593 387)
Nordic Steel AS kjøper IKM Stainless Technology AS
Les mer
Eierne i Nordic Steel har over tid jobbet for å finne en god samarbeidspartner som kan være med å videreutvikle selskapet, og har nå invitert med Øgreid som strategisk partner.
Samarbeid med Øgreid
Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev.