HjemProsjekter

Gilje

Den nye monteringslinjen hos Gilje er spesiallaget. Det er her nye vindu blir til, etter stålleveranser fra Nordic Steel og montasje fra Nordic Steel Construction.

Dagens vindu blir stadig større og kravene til kvalitet endrer seg. Når Giljes monteringslinje for vindu og dører skal møte fremtiden, blir det gjort i samarbeid med Nordic Steel.

Hus med vindu fra Gilje (Foto: Gilje)

- Vi har investert i nye maskiner og et nytt anlegg. Vinduene folk ønsker i dag har vokst ut av pallestørrelse for lenge siden. Nå har vi fått utstyr til å heise vinduene opp, det er viktig for et bedre og sikrere arbeidsmiljø og noe vi har store forventninger til, forteller Tor Steinar Gilje i Gilje.

På skinner gjennom hele fabrikken

I Giljes produksjonslokaler i Dirdal er det bygget en ny monteringslinje på transportbånd. Alt som har med montasje av glass å gjøre blir utført her. Linjen kan nesten minne om togskinner, med egne sidespor, og ulike stasjoner for de ulike arbeidsoppgavene – som er alt fra å montere glass, karmer og beslag.

- Det begynte med et ønske om hva de skulle gjøre i fabrikken for å få en bedre monteringslinje. Vi visste at vi ikke kunne bruke taket til å henge utstyret i. Da tegnet og beregnet vi et alternativ med nye søyler gjennom hele bygget som bærer systemet. Vi har deretter produsert alt av stål, i tillegg til at Nordic Steel Construction har utført all montasjen, sier Stig Laland, leder av plateavdelingen i Nordic Steel.

Det er levert cirka 45 tonn stål til Gilje fordelt på søyler, oppheng, lastbærere, braketter, plateknekter, oppheng av strømskinner og klemsikringer. Alt er levert i karbonstål, enten galvanisert eller lakkert.

Tor Steinar Gilje i Gilje, Stig Laland i Nordic Steel og Leif Holmgard i Nordic Steel Construction

Tilpasser løft av vindu

- Gjennom hele prosjektet har Nordic Steel tilpasset utstyret akkurat slik vi trenger det. Alle deler til vinduene blir lagt inn på denne monteringslinjen, vi sparer derfor mye også på interntransport, forklarer Tor Steinar Gilje.

De store lastbærerne gjør at vinduene kan justeres opp eller ned og flyttes rundt i lokalet. De brukes nærmest som togvogner over hele linjen, gjennom hele fabrikken.

Lastbærer til alle størrelser vindu

Påvirket ikke Giljes produksjon

Nordic Steels søsterselskap, stålentreprenøren Nordic Steel Construction, har målt opp og montert alt av utstyr som Nordic Steel har produsert.

- Et veldig bra samarbeid, det har fungert veldig godt. Vi får hjelp med en gang vi trenger noe og responstiden i Nordic Steel er veldig rask, sier Leif Holmgard, prosjektleder i Nordic Steel Construction.

For at produksjonen til Gilje skulle gjennomføres på en trygg og effektiv måte har Nordic Steel Construction utført all montasje på nattestid når det ikke har vært arbeid i lokalene.

- Tilbakemeldingene fra Gilje har vært veldig positive og det har blitt satt stor pris på at vi ikke påvirket deres daglige produksjon, påpeker Holmgard.

Stig Laland i Nordic Steel, Kine, Gøril, Alexandra, Karen og Tor Steinar Gilje i Gilje, og Leif Holmgard i Nordic Steel Construction

- Gjennom hele prosjektet har Nordic Steel tilpasset utstyret akkurat slik vi trenger det. Alle deler til vinduene blir lagt inn på denne monteringslinjen, vi sparer derfor mye også på interntransport

Tor Steinar Gilje
Gilje

Andre prosjekter vi har utført.

Båstad idrettslag
Trøgstad Sparebank Is-Arena
Trøgstad Sparebank Is-Arena
Les saken
Dronning Eufemias gate 14 - Deloitte
Deloitte Dronning Eufemias gate
Les saken

Meld deg på vårt nyhetsbrev