HjemProsjekter

To spennende kontrakter på Nye SUS

To spennende kontrakter på Nye SUS

Den første kontrakten er å legge unik membran over 5000 kvadratmeter. Den andre er tak- og stålarbeid på basebygget for ambulanse og helikopterdekk.

– Vi har fått en kjempespennende jobb med å legge membran på et stort område på det nye sykehuset i Stavanger. Det er en helt spesiell isolasjon som skal brukes, og den legges i flytende, varm asfalt, forteller en entusiastisk Knut Jørgensen, daglig leder i Nordic Steel Construction.

nye sus
Unik membran skal blant annet legges på bygget midt i bildet. Foto: SV Betong

Metoden Jørgensen snakker om er bruk av isolasjonsmaterialet foamglass, som blir lagt i varm asfaltmasse. Denne metoden er nå stadig oftere å se i det norske byggemarkedet, også på vestlandet. I østlandsområdet er metoden allerede ganske vanlig.

Anleggsområdet, Nye SUS. Foto: Mikal Haga, Kruse Smith

Foamglass er en spesiell isolasjon som blir lagt for å tåle svært høyt trykk. Den er bygget opp av millioner av glassceller og er helt tett for vann og damp. Membranen brukes ofte på bygg der det er svært viktig at det er helt tett, som for eksempel i svømmehaller.

– Vi legger to lag med membran oppå foamglass, der det første laget blir lagt i flytende asfalt og det andre helsveises. Etterpå er det helt tett og det er klart til støping av bygg oppå membranen, forklarer Jørgensen.

– Ikke hverdagskost

Nordic Steel Construction har inngått kontrakt for membranarbeidet med SV Betong AS, en entreprenør som selskapet har et veldig godt samarbeid med.

– SV Betong vet at vi har kompetanse og erfaringen til å utføre jobber som dette. Den siste tiden har vi blant annet jobbet sammen på Kjerrberget skole, nye Sola kirke og Sandfærhus parkering i Trondheim. Vi er glade for å fortsette det gode samarbeidet på Nye SUS, sier Jørgensen.  

SV Betong ser også fram til samarbeidet på Nye SUS.  

– Jeg har bare fått gode tilbakemeldinger på Nordic Steel Construction, både på kvaliteten på utført arbeid og viljen til å samarbeide. Jobben de skal utføre for oss på Nye SUS er ikke hverdagskost. Det at Nordic Steel Construction har erfaring med slikt arbeid fra før, sammen med de gode tilbakemeldingene, gjør at jeg er trygg på selskapet er rett aktør for oppdraget, sier Joakim Steira, prosjektleder i SV Betong.  

nye sus
Foto: Mikal Haga, Kruse Smith

Stål- og takarbeid for luftambulansen

Like ved siden av der membrandekket på 5000 kvadratmeter skal legges, kommer det sentrale basebygget til Nye SUS. Basebygget er en viktig del av det akuttmedisinske tilbudet på sykehuset, med luftambulansen og helikopterdekket.

–  Vi har ansvar for å sette opp stålkonstruksjonen på basebygget, og vi skal utføre metallarbeid, som å sette inn trapper. I tillegg kommer legging av takplater og taktekking, forteller prosjektleder Robert Gunvaldsen i Nordic Steel Construction.

Ambulansehallen ligger like ved siden av basebygget. Denne skal Nordic Steel Construction kle med sandwichpanel.

Kontrakten for basebygget er med Hako Total AS, et spennende samarbeid som Nordic Steel Construction ser frem til. Hako Total har hovedentreprisen for bygging av basebygg og kledning av ambulansehall.

– Det er særlig strenge krav til planlegging og utførelse på Nye SUS, som for tiden er en av Norges største byggeplasser. En konkurransedyktig pris, leveringsdyktighet og gode referanser for faktisk utførelse, gjør at valget vårt til slutt havnet på Nordic Steel Construction, forteller Harald Aarsland, daglig leder i Hako Total AS.

– Vi gleder oss til samarbeidet med Hako Total og til å bidra med vår kompetanse på et så stort og viktig prosjekt som Nye Stavanger universitetssjukehus, avslutter Knut Jørgensen i Nordic Steel Construction.

Andre prosjekter vi har utført.

Meld deg på vårt nyhetsbrev