HjemProsjekter

Trøgstad Sparebank Is-Arena

Et flott takoverbygg over kunstisbanen er overlevert til Båstad idrettslag. Nordic Steel Construction har satt opp takbygget i tide til skøytesesongen.

- Vi er glade for å ha satt opp Norges flotteste utendørs skøytearena, med takoverbygg og sandwichfasader. Skøytebanen er overlevert til Båstad idrettslag to uker før planlagt tidspunkt, forteller Aleksander Lundeland, prosjektleder i Nordic Steel Construction.

Kunstisbanen har fått navnet Trøgstad Sparebank Is-Arena og ligger i Indre Østfold kommune i Viken. Det er en fullvoksen skøytebane med stålkonstruksjon, tak og fasade. Totalt er det levert:

  • 180 tonn galvanisert bærestål
  • 8500 kvadratmeter med takflate, bygget opp av takplater, isolasjon og folietekking
  • 2500 kvadratmeter med sandwichfasader
Moderne arena klar for skøyteløp

Med den nye arenaen får Båstad idrettslag mer stabile treningsforhold, lenger sesong, enklere drift og mulighet for flere aktiviteter hele året. Flere løp skal arrangeres på arenaen fremover, i februar blir det Landsmesterskap på Trøgstad Sparebank Is-Arena. Skøytebanen har god belysning og det er også lagt til rette for tv-sendinger.

Prosjektleder Aleksander Lundeland forteller at Nordic Steel Construction jobbet aktivt med å finne besparende løsninger for idrettslaget. De jobbet også på for at anlegget skulle bli klart til første frostnatt.

- Arbeidet har gått slag i slag frem til overleveringsdato. Nå gleder vi oss til å se utøverne og lokalmiljøet ta anlegget i bruk, sier Aleksander Lundeland.

- Vi har hatt et meget godt og konstruktivt samarbeid med Nordic Steel Construction og deres underleverandører gjennom hele byggeprosessen. Jeg vil spesielt gi honnør til prosjektleder Aleksander Lundeland for god kontroll på fremdrift og løsninger i hele byggetiden, uttaler prosjektleder Kai Fjeld i Båstad IL Skøyter.

Aleksander Lundeland, prosjektleder i Nordic Steel Construction
Stålarbeidet startet våren 2022
Bygging av takoverbygget
Fagverksdragerne på plass
Her skal det bli skøytebane!
Taket er på plass
Sandwichfasader rundt arenaen

- Vi har hatt et meget godt og konstruktivt samarbeid med Nordic Steel Construction og deres underleverandører gjennom hele byggeprosessen. Jeg vil spesielt gi honnør til prosjektleder Aleksander Lundeland for god kontroll på fremdrift og løsninger i hele byggetiden.

Kai Fjeld
Båstad idrettslag

Andre prosjekter vi har utført.

Meld deg på vårt nyhetsbrev