HjemProsjekter

Nye Sola kirke

Nye Sola kirke

nye sola kirke

Nordic Steel Construction har nylig ferdigstilt arbeidet på nye Sola kirke.

Et fantastisk kirkebygg står nå ferdig i Sola kommune.

Nordic Steel Construction har reist hele stålkonstruksjonen til bygget, som har fått et spesielt flott kirkerom med god takhøyde.

– Det er et smykke av et bygg! Bygging av nye Sola kirke har vært et svært interessant prosjekt for oss å være med på. Kirken er ikke et A4-bygg og materialvalgene har krevd mye planlegging, forteller Pål Jacobsen, prosjektleder i Nordic Steel Construction.

Allerede i desember 2019 kom Nordic Steel Construction med i prosjektet med å bygge ny kirke, som nå er ferdig og skal vigsles søndag 18. oktober.

altarobjektet nye sola kirke
Avbildet er alterobjektet hengt opp på veggen ved alteret.

Nordic Steel Construction har stått for:

Stålkonstruksjon på hele kirkebygget

• Stålkonstruksjon på klokketårnet

• Takplater

Taktekking

• Beslagarbeid

Montering av alterobjekt

nye sola kirke
Nye Sola kirke

Med egne montørteam som har lang erfaring i bransjen, tar Nordic Steel Construction imot alle typer oppdrag, enten det er komplette bygg, bærende konstruksjoner, fasader, påbygg eller ombygginger.

Prosjektleder Pål Jacobsen forteller at hovedentreprenør SV Betong og Sola kommune som oppdragsgiver, er svært fornøyd med kvaliteten på arbeidet som er levert fra Nordic Steel Construction.

Monterte alterkunst

Nye Sola kirke har også gitt Nordic Steel Construction et oppdrag der kunst er involvert. Bedriften har faktisk erfaring med flere kunstprosjekt. Likevel er et 400 kilo tungt alterobjekt ikke dagligdags arbeid for montørene.

Alterobjektet forestiller englevinger og er laget av kunstner Marie Buskov. Før selve kunsten kom til Sola var den innom produksjonen til Nordic Steel for sveising, for å gjøre det klart for montering.

Nordic Steel kan lage det meste i stål og tok selvsagt utfordringen med å lage knelebenk til kirken da spørsmålet kom. Knelebenken er kledd med tre av Vågane Viste, men inni er konstruksjonen i stål.

Nordic Steel Group, med både stålsenteret Nordic Steel og stålentreprenør Nordic Steel Construction er stolt samarbeidspartner for bygging av nye Sola kirke.

Som en av de siste detaljene, er nå englevingene trygt montert over alteret. Knelebenken er på plass og kirken er klar til bruk. Lykke til med ny kirke, Sola kommune!

Fakta

Adresse: Kongshaugvegen 20, 4050 Sola

Ferdigstillelse: Oktober 2020

Entrepriseform: Totalentreprise

Hovedentreprenør: SV Betong

Utbygger: Sola kommune

Andre prosjekter vi har utført.

Meld deg på vårt nyhetsbrev